Blog
 

O ČASE

FOTOGRAFOVA ÚVAHA 

expoziční trojúhelník v úvaze

Čas můžeme chápat jako veličinu, která dorovnává věci do průměru či normy, nebo jako smysl celé věci, který určuje důvod a směr. 


Vánoce- každoroční čas, který ani vzdáleně nepřipomíná naplnění svého poselství klidu a míru. Nutno podotknout, že můj letošní adventní čas byl sám o sobě bohatý na zážitky všeho druhu, a místo plánované pohody s sebou přinesl náhody, které provázelo štěstí jako anděl strážný.

Není větší odměny, než hojná účast a spokojenost v tvářích lidí kolem dokola. Vernisáž je za námi, fotografie můžete vidět do konce července 2018, v kavárně Tvoje dílna v Pardubicích.

Zbývají už jenom dva dny do dne, na který jsem sbírala odvahu několik let. První veřejná prezentace mé práce, a to nejen jako fotografky, ale také důsledky mé lektorské činnosti.

To je první otázka, kterou si po mnoha letech fotografické praxe pokládám při každé další poptávce.

Rovnováha

01.11.2017

V určité životní etapě začíná člověk balancovat na pomyslném laně, které je sice pevně uvázané na obou stranách útesu, ale je tenké, a cesta po něm není žádný med. Touha dojít zdravá, živá se, touha dojít na místo, odkud je výhled do všech stran se mísí se strachem vstoupit, nevrátit se, nevzdat to.Během té cesty přichází pocit absolutní jistoty, a...


Fenomén posledních dvou desetiletí. Zařízení, bez kterého by většina z nás měla pocit, že nežije, pokud jej nemá u sebe.
Starší generací proklínaný přístroj, který kazí mezilidskou komunikaci a vlastně kazí svět obecně... Kdo z nas dříve narozených si občas nepovzdechne po době, kdy vás nikdo nenašel, pokud jste nechtěli být nalezeni...

Epilog

14.04.2017

Chci psát a nejde to. Cítím strašný smutek. Odešel člověk, který pro mě byl velkým vzorem, ikonou i inspirací... psát, že mi bude chybět mi připadá hloupé a patetické.

Den podnikavých žen Pardubického kraje... samo o sobě- je pro mě ctí, že mě někdo vidí v tomto světle a umožní mi se ve společnosti dalších výjimečných žen, prezentovat :)

Byla to výzva. Focení miminek nikdy nebyl můj šálek kávy, ale ani příležitostí nebylo mnoho. Natož dostatek novorozeňat, na kterých bych mohla beztrestně testovat své dovednosti. A tak jsem se chopila iniciativy a domluvila se na focení mého novorozeného synovce.

Telefonát

03.01.2017

jsme ...mobilní; tedy přenosný, pohyblivý, schopný přemístění, pohotového použití ...dynamičtí; tedy dopředný,pohybový, silový; týkající se pohybu, rychlosti vývoje, hnací síly....rychle se vyvíjející; tedy nucení něco dělat jinak, lépe, a nejlépe rychleji než rychle...a přesto nejsme šťastní a spokojení.


stíny našich hříchů bývají větší,

než hříchy samotné